Adalékanyagok:


Mész és pH beállítás: A pH beállításhoz minden terméknél dolomit őrlemény (20% Ca és 7% Mg) kerül bekeverésre. Ily módon a tőzeg eredeti 3,9 pH-ja akár 7,4-ig is emelhető. Az általánosan beállított 5,9-6,4 pH szint (1:5 vizes oldatban mérve) a legtöbb növény számára kedvező tápanyagfelvételt és növekedést biztosít.

Starter műtrágyázás: A Kekkilä cég a saját gyártású mikroelemeket (MgO, Fe, B,Cu, Mn, Zn, Mo) is tartalmazó Starter Fertilizer 1 (NPK 14-9-24), Starter Fertilizer 6 (NPK 16-9-20) vagy Multi Mix (NPK 14-16-18) műtrágyákkal dúsítja a keverékeket. A kertészeti növények keverékeihez a Starter 1 illetve a Multi Mix műtrágyát adagolják.
A Starter Fertilizer 6 lassú lebomlású N-t tartalmaz, amely az kertészeti- és erdészeti faiskolák konténeres növényeihez készült keverékekbe adagolnak. Igény szerint különböző, burkolt, szabályozott tápanyag leadású műtrágyák is keverhetőek hozzá.

Perlit: Igény esetén 5-20% perlit adagolható a keverékbe.

Agyag: Egyes Kekkilä keverékek granulátum vagy expandált granulátum formában agyagot is tartalmaznak. Az agyag megköti majd biztosítja a tápanyagokat, növeli a keverék pufferkapacitását. A hőkezelt granulált agyag a keverék szerkezetét is javítja. Súlya miatt csak 2-4 térf. % -ot használnak egyes keverékekben.

Kókuszrost: Javítja a szerkezetet és az újranedvesítő képességet. Egyes keverékekbe (pl. hosszú termesztési ciklusú növényeknél) 10-20 térf.%-ban adagolják.

Nedvesítő adalék: A gyorsabb vízfelvételt és vízmegtartást biztosítja, minden termékünk tartalmazza.


Starter műtrágya tipusok  
Starter Fertilizer 1 NPK: 14-9-24+Mikroelemek
Starter Fertilizer 6 NPK: 16-9-20+Mikroelemek
Multi Mix NPK: 14-16-18+Mikroelemek


kulcsszavak: